Op de beursvloer is de beursspreuk “Sell in May and go Away” alom bekend. Ondanks deze beursspreuk wisten de beurzen tijdens de afgelopen maand goed te blijven liggen. Wat dat betreft lijkt het huidige optimisme op de beursvloer dus terecht te zijn. Of moet de echte beursvolatiliteit nog komen?

Tijdens de afgelopen maand wisten de meeste beurzen opnieuw goede zaken te doen. De verliezen die gedurende de maand op de borden stonden, werden op het laatst keurig weggewerkt. Diverse indices wisten hun recordkoersen zelfs verder aan te scherpen. Toch biedt dit geen garantie voor de komende handelsweken.

Beleggers moeten rekening houden met een hete zomer

Dat Wall Street zich goed staande wist te houden tijdens de maand mei is eigenlijk niet verwonderlijk te noemen. Zo is op de bovenstaande grafiek, afkomstig van LPL Research, te zien dat de beursmaand mei tijdens een beursjaar na een Amerikaans verkiezingsjaar normaliter rooskleurig verloopt. Beleggers lijken eerder te moeten vrezen voor de huidige beursmaand en de maanden augustus en september. Zo is op de bovenstaande staafgrafiek te zien dat deze beursmaanden normaliter tijdens een beursjaar na een Amerikaans verkiezingsjaar tegenvallend verlopen voor de S&P 500 index.

Uiteraard biedt het verleden geen enkele garantie voor de toekomst, maar dit onderzoek maakt wel duidelijk dat beleggers alert moeten blijven. Juist tijdens de zomermaanden kan de beer onverwachts terugkeren op het beursspeelveld.

3 ongeziene koopjes onder 5 dollar

Deze bedrijven hebben alles in huis om de toekomstige toppers van de beurs te worden.

Download hier jouw gratis gids: 3 ongeziene koopjes onder 5 dollar