Beleggers en investeerders in bitcoin zitten altijd in een rollercoaster, maar de rit is alweer wat heviger geworden nadat Elon Musk een bizarre tweet de wereld instuurde. #Bitcoin met een gebroken hart emoji en een meme deed de waarde van de populaire munt dalen van 38.613 dollar naar het huidige niveau van 36.541 dollar. 

Eén man bepaalt de koersen op de cryptomarkt, namelijk Elon Musk. En dat is opnieuw duidelijk na de zoveelste tweet van de Tesla-CEO. Vrijdag tweette hij onderstaand bericht waardoor de bitcoin, maar ook andere cryptomunten, een daling inzette. De waarde van de populaire munt daalde van 38.613 dollar naar het huidige niveau van 36.541 dollar.

Reacties op zijn tweet suggereren dat Musk zijn posities in bitcoin van de hand heeft gedaan. Hoewel Musk onlangs had gezegd dat Tesla geen enkele munt zou verkopen. De verwarring en twijfel zijn voldoende voor beleggers om op de verkoopknop te drukken.

Bobby Ong, medeoprichter van CoinGecko, is niet te spreken over het gedrag van Musk. Een groot deel van de beleggers zijn het ook grondig beu, valt af te lezen uit reacties op zijn tweet.

He’s trolling the community.

Musk was/is een grote promotor van cryptomunten. Echter is hij kritisch geworden over bitcoin sinds het opschorten van de plannen van Tesla om het als betaling voor auto’s te nemen vanwege zorgen over het energieverbruik en de impact van crypto op het milieu.

De op één na grootste munt, ether, werd ook niet gespaard door beleggers en daalde met ongeveer 7 procent tot 2.650 dollar. Maar ether lijkt nog steeds op koers te zitten voor een tweede opeenvolgende wekelijkse winst van meer dan 10 procent.

Bronnen: Reuters

Foto: mohamed hassan – PxHere

De meest eenvoudige en winstgevende manier om te beleggen in cryptomunten

Het Technologie Rapport biedt een unieke manier om winstgevend te beleggen in Bitcoin en andere cryptomunten. Je ontvangt een totaalpakket met:

  • Strategieën
  • Tips
  • Aanbevelingen
  • Gidsen
  • Een 24/7 professionele helpdesk
  • Een bewezen trackrecord

Begin HIER aan de meest winstgevende periode uit je leven