Tijdens de afgelopen week wisten de meeste beurzen goede zaken te doen. Ook deze week zijn de meeste beurzen goed uit de startblokken gekomen. Mogelijk is er een nieuwe bodem gezet, want een betrouwbaar onderzoek laat zien dat beleggers mogen hopen op stijgende beurskoersen.

Het coronavirus is nog lang niet verdwenen. De verwachting is dat dit dodelijke virus nog maanden een groot deel van de economie zal platleggen. Toch lijken beleggers steeds meer gewend te raken aan het virus. Als gevolg daarvan durven steeds meer beleggers weer terug te keren naar de financiële markten.

Is de bodem op Wall Street al gezet?

Volgens de analisten van SentimenTrader bestaat er een reële kans dat Wall Street reeds een stevige bodem heeft neergezet. Op de bovenstaande grafiek is te zien dat meer dan 70% van de aandelen binnen de S&P 500 index inmiddels een ‘koopsignaal’ heeft afgegeven. Dit signaal is afgeleid van de MACD-indicator.

Sinds de jaren ’90 wist Wall Street telkens een stevige bodem neer te zetten nadat dit ‘koopsignaal’ werd afgegeven. In het jaar 2009 werden de beurzen nog wel geconfronteerd met een laatste stevige berentik. Mocht deze indicator ook deze keer weer gelijk krijgen, dan heeft Wall Street mogelijk al een bodem neergezet, of die bodem gaat binnen afzienbare tijd komen.

2 aandelen onder 5 euro (die kunnen verdubbelen)

Deze bedrijven hebben alles in huis om de toppers van 2020 en 2021 te worden.

Download hier jouw gratis gids: 2 aandelen onder 5 euro (die kunnen verdubbelen)