De wereldwijde beurzen worden hard getroffen door het coronavirus. De verdere verspreiding van dit dodelijke virus heeft er voor gezorgd dat beleggers afstand nemen van de financiële markten. Mogelijk is de beurscorrectie van de afgelopen handelsdagen iets te hard gegaan. Een belangrijk onderzoek laat namelijk zien dat de kans op een herstelbeweging groot is.

De analisten van SentimenTrader hebben Wall Street onder de loep genomen. Tijdens de handelsdagen van maandag en dinsdag moest meer dan 90% van de Amerikaanse aandelen waarde inleveren. Twee dagen op rij was daar sprake van. En in het verleden is dit vaker voorgekomen en de resultaten na dergelijke rode handelsdagen zijn behoorlijk indrukwekkend te noemen.

Beschikt Wall Street nog over groeipotentieel?

Op de bovenstaande grafiek zijn de onderzoeksresultaten in beeld gebracht. Tijdens alle voorgaande keren stond de S&P 500 index twee maanden later hoger. De gemiddelde stijging daarbij bedraagt 7,6%. In het verleden noteerde de S&P 500 index ook een jaar later tijdens alle keren hoger. De gemiddelde stijging daarbij bedraagt zelfs 24,8%.

Uiteraard biedt het verleden geen enkele garantie voor de toekomst. Maar, dit onderzoek maakt wel duidelijk dat beleggers er verstandig aan doen om niet direct in paniek te raken. De stier lijkt namelijk nog niet verslagen te zijn.

Spotgoedkoop groeibedrijf … nu nog onder 10 dollar

Een vergeten technologiebedrijf met opwaarts potentieel van bijna 100%.

GRATIS TIP: Het goedkoopste aandeel onder 10 dollar