De handelsdag van gisteren stond in het teken van het rentebesluit van de ECB. Conform de verwachtingen hield de Europese centrale bank de rentestand ongewijzigd. Wel maakte ECB-president Lagarde bekend dat de geldkraan verder opgedraaid zal worden. Toch wist zij de beleggers niet te overtuigen.

De meeste beurzen sloten gisteren met een klein verlies de handelsdag af. Lagarde maakte bekend dat het steunpakket van de ECB door zal gaan tot tenminste juni 2021. Daarnaast wordt het opkoopprogramma uitgebreid met 600 miljard euro. Dit bedrag komt boven op het huidige steunpakket van 750 miljard euro. Door middel van dit steunpakket probeert de ECB een harde val van de economie te voorkomen.

De toekomst ziet er nog steeds rooskleurig uit

Volgens Ryan Detrick, strateeg bij LPL Research, moeten beleggers ondanks de stimulansen van de centrale banken rekening houden met een tijdelijke beurscorrectie. Tijdens de handelssessie van woensdag wist meer dan 65% van de aandelen binnen de S&P 500 index te stijgen naar het hoogste niveau in 20 handelsdagen tijd.

Uit de onderzoeksresultaten van LPL Research blijkt dat een dergelijk optimisme op de korte termijn vaak weet te leiden tot een beurscorrectie. Slechts in 37,5% van de gevallen noteert de S&P 500 index een maand later hoger. De gemiddelde beursdaling in die periode bedraagt 2,3%.

Desalniettemin voorspelt het optimisme van de afgelopen handelsweken wel goed nieuws voor de lange termijn. Uit hetzelfde onderzoek blijkt immers dat de S&P 500 index in alle voorgaande gevallen een jaar later hoger stond. De gemiddelde beursstijging bedraagt daarbij 14,6%.

3 Aandelen voor de Energie Crisis

Met deze 3 aandelen zal ook u geld kunnen verdienen aan deze energiecrisis … in plaats van hem te betalen.

Dit is een ‘once in a lifetime’ opportuniteit.

Download hier jouw gratis gids: 3 Aandelen voor de Energie Crisis