Het einde van dit jaar is in zicht. De laatste handelsweken van het jaar zijn aangebroken en normaliter zijn dit de sterkste weken van het jaar. De vraag is natuurlijk hoe het beursjaar 2020 zal gaan verlopen. Volgens een belangrijk onderzoek ziet de toekomst er nog steeds rooskleurig uit.

Het jaar 2019 is tot nu toe een fantastisch beursjaar. Voor Wall Street noteert de winstteller op meer dan 25% en de kans is klein dat tijdens de laatste handelsweken van het jaar dit plaatje verpietert. Volgens kenners zou de winst tijdens de laatste weken van het jaar alleen maar verder kunnen oplopen.

Wat mogen we van het beursjaar 2020 verwachten?

De beursverwachtingen voor het jaar 2020 zien er tot nu toe niet bepaald rooskleurig uit. De analisten die al naar buiten zijn getreden met hun verwachtingen voor het nieuwe jaar, hebben het in het bijzonder over de toegenomen economische onzekerheid in de wereld. Die onzekerheid zou tot koersdruk kunnen gaan leiden.

Uit onderzoek van Nautilus Investment Research blijkt dat het jaar 2020 een goed beursjaar kan gaan worden. Uit hun grootschalige onderzoek blijkt dat de beursbeweging van de afgelopen drie jaar sterke overeenkomsten vertoont met vijf eerdere periodes. En op de bovenstaande tabel is te zien dat de S&P 500 index een jaar later altijd hoger stond. Het gemiddelde rendement bedraagt daarbij meer dan 13%. Wel is de kanttekening geplaatst dat de komende zes maanden zijwaarts kunnen gaan verlopen.

Slim Beleggen bestaat 10 jaar, en gaan we goed vieren! We geven dit jaar uitzonderlijk een Tesla Model 3 weg onder onze abonnees. Wil jij ook kans maken op zo’n mooie, fonkelnieuwe Tesla? KLIK HIER VOOR MEER DETAILS