Historisch gezien bewegen we op dit moment in een slechte beursperiode. Gemiddeld genomen zijn de beursmaanden juli, augustus, september en oktober niet bepaald de beste beursmaanden van het jaar. Binnenkort komt er echter een einde aan deze ‘tegenvallende’ beursperiode. Het verleden voorspelt immers rooskleurige beursmaanden.

De financiële markten zijn op dit moment in de ban van de aanstaande Amerikaanse beurzen. Over drie weken zullen we weten of Joe Biden in het jaar 2021 het presidentsstokje van Trump mag overnemen. Opvallend genoeg lijkt er op de financiële markten sprake te zijn van ‘stilte voor de storm’. Tijdens de afgelopen handelsweken hadden de beurzen immers weinig last van de verkiezingsperikelen.

Het verleden voorspelt een eindejaarsrally

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Goldman Sachs, is te zien dat er een hoopgevende beursperiode aanbreekt. Gemiddeld gezien weet de S&P 500 index in de periode november tot en met december extreem goede beurszaken te doen (data sinds het jaar 1985). Dat is ook de reden dat de beursrally tijdens deze beursperiode vaak bestempeld wordt als de ‘eindejaarsrally’.

Uiteraard biedt het verleden geen enkele garantie voor de toekomst, maar deze grafiek laat zien dat de beurzen goede zaken zouden kunnen gaan doen op het moment dat het stof van de Amerikaanse verkiezingen is neergedaald. Tot die tijd lijkt voorzichtigheid geboden te zijn.

3 Aandelen voor de Energie Crisis

Met deze 3 aandelen zal ook u geld kunnen verdienen aan deze energiecrisis … in plaats van hem te betalen.

Dit is een ‘once in a lifetime’ opportuniteit.

Download hier jouw gratis gids: 3 Aandelen voor de Energie Crisis