De Chinese yuan zal vermoedelijk in waarde blijven stijgen ten opzichte van de Amerikaanse dollar ondanks het soepelere beleid van de People’s Bank of China. Sinds de start van 2020 is de yuan al met 3,9 procent in waarde gestegen. Analisten verwachten dat dit percentage nog zal stijgen de komende maanden omdat de PBOC geen grote aanpassingen meer zal doen.

De komende maanden zal de waarde van de yuan tegenover de Amerikaanse dollar blijven stijgen. Marc Chandler, hoofdstrateeg bij Bannockburn Global Forex, verwacht dat de Chinese centrale bank geen grote monetaire aanpassingen meer zal doorvoeren waardoor de druk op de yuan zal afnemen. Hierdoor kan de valuta gemakkelijker in waarde stijgen.

I think it’s just a mild protest, a mild pushback against the sharp appreciation of the yuan. I’m not sure that this is a big change of direction and I’d still be looking for the yuan to finish stronger, maybe closer to 6.65 before the end of the year.

Yuan vs. dollar

Het contrast met de Federal Reserve is steeds groter aan het worden want de situatie omtrent COVID-19 in de Verenigde Staten van Amerika verbetert niet. In China hebben ze het virus goed onder controle dus is er minder nood aan stimulering en actie van de centrale bank.

Dit zorgt ervoor dat de dollar in waarde zal blijven dalen en de yuan in waarde zal blijven stijgen de komende maanden. Ook Peter Chia, senior strateeg bij United Overseas Bank, verwacht zulk scenario. Hij voorspelt dat de yuan zal stijgen (dalen op grafiek) naar 6,60 yuan voor 1 Amerikaanse dollar. Momenteel is de verhouding 6,72 yuan voor 1 dollar en gezien de trend in China kan de yuan gerust nog sterker worden ten opzichte van de Amerikaanse dollar.

Bronnen: CNBC

Foto: Sharon Drummond – Flickr – CC BY-NC-SA 2.0

5 redenen om aandelen uit groeilanden te kopen

  • De waardering van de aandelen uit groeilanden bedraagt slechts de helft van de S&P 500
  • Voor het eerst in 5 jaar doen de aandelen uit de groeilanden het beter dan de S&P 500
  • Grote beleggers durven ondertussen weer te investeren in Aziatische aandelen
  • De economische groei is er hoger en de schuldengraad is lager
  • Aandelen uit groeilanden zijn een van de weinige vluchtroutes bij een nieuwe crisis

Wacht géén dag langer om aandelen uit groeilanden te kopen: LEES MEER