Joe Biden zit inmiddels al 100 dagen in het Witte Huis. Tijdens zijn eerste 100 dagen als president van de Verenigde Staten wist de S&P 500 index een uitstekende prestatie neer te zetten. Hij staat zelfs op plek 3 als het gaat om de grootste beursstijging tijdens de eerste 100 presidentsdagen ooit. Is dit daadwerkelijk aan Biden te danken?

Na een lange verkiezingsstrijd wist Joe Biden tijdens het afgelopen jaar aan het langste eind te trekken. De Democraat wist president Trump achter zich te laten en wist daardoor een plek in het Witte Huis te bemachtigen. Tijdens zijn eerste 100 presidentsdagen was hij overigens weinig in het openbaar te vinden. Volgens hem heeft dit alles te maken met het coronavirus.

Is deze beursrally aan Biden te danken?

Vooralsnog lijken beleggers weinig last van Biden te hebben. Zo wist de S&P 500 index tijdens de 100 dagen onder leiding van president Biden met 10,1% in waarde te stijgen. Op de bovenstaande tabel, afkomstig van LPL Research, is te zien dat Biden daarmee op plek 3 staat als het gaat om de grootste beursstijging tijdens de eerste 100 presidentsdagen ooit. Alleen Franklin Roosevelt en William Taft wisten het beter te doen. Met name Roosevelt steekt, met een rendement van 75,1%, met kop en schouders boven de rest uit.

Toch is het nog maar te betwijfelen of deze beursprestatie aan Biden te danken is. Met name de centrale banken hebben een belangrijke rol vervult binnen deze indrukwekkende beursrally. Daarnaast wist Biden nog onlangs te zorgen voor onrust op de financiële markten, toen hij bekend maakte dat hij de belasting op vermogenswinsten zwaarder wil gaan belasten. Wat dat betreft heeft de president van de VS zich dus nog niet bepaald getoond als ‘vriend’ van Wall Street.

3 Aandelen voor de Energie Crisis

Met deze 3 aandelen zal ook u geld kunnen verdienen aan deze energiecrisis … in plaats van hem te betalen.

Dit is een ‘once in a lifetime’ opportuniteit.

Download hier jouw gratis gids: 3 Aandelen voor de Energie Crisis