Ongeveer vier maanden geleden lanceerde de Amerikaanse centrale bank een nieuw stimuleringspakket. Sinds het begin van de financiële crisis is dit het vierde steunpakket. En vooralsnog is dit stimuleringsbeleid compleet anders dan anders.

De beleggers die al wat langer meelopen weten dat de Fed een belangrijke rol vervult binnen de financiële markten. Volgens sommige analisten zijn beleggers zelfs verslaafd geraakt aan de financiële injecties van de centrale banken. En dat is op zich goed voor te stellen, want op het moment dat de Fed het beursspeelveld betreedt, weet dit normaliter te leiden tot flink stijgende beurskoersen.

Nog nooit was een steunpakket zo omvangrijk

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Bank of America, is te zien dat het huidige stimuleringspakket (QE4) compleet anders is dan de vorige stimuleringspakketten die we gezien hebben. Tijdens de afgelopen 16 weken heeft de Fed voor een totale waarde van 2,3 biljoen dollar aan financiële producten opgekocht. Op de grafiek is te zien dat de voorgaande steunpakketten niet zo omvangrijk waren.

De kans is groot dat de totale waarde van het huidige steunpakket de komende maanden nog verder zal gaan oplopen. Ooit dient echter de prijs voor dit beleid betaald te worden. En dat moeten beleggers zich juist nu goed realiseren.

Spotgoedkoop groeibedrijf … nu nog onder 10 dollar

Een vergeten technologiebedrijf met opwaarts potentieel van bijna 100%.

GRATIS TIP: Het goedkoopste aandeel onder 10 dollar