Steeds meer beleggers durven te speculeren op een verdere beursstijging. De overtuigende herstelbeweging van de afgelopen maanden heeft er zelfs voor weten te zorgen dat het overgrote deel van de beleggers denkt dat de Bear Market alweer achter de rug ligt. En juist deze hebzucht kan onheil betekenen voor Wall Street.

Mogelijk gaat de Bear Market van dit beursjaar de geschiedenisboeken in als de snelste Bear Market ooit. De Bear Market die vanaf februari een feit was, kwam in mei alweer ten einde. Ondertussen keren steeds meer beleggers terug naar de aandelenmarkten, uit angst om de boot te missen.

Beleggers moeten zich niet laten leiden door emoties

Uit onderzoek van SentimenTrader blijkt dat de Fear & Greed indicator een van de hoogste noteringen ooit heeft bereikt (30-daagsgemiddelde). Op de bovenstaande grafiek is te zien dat een hoge notering bij de Fear & Greed indicator vaak slecht nieuws betekent voor de aandelenmarkten. Op het moment dat er grote hebzucht heerst onder beleggers, weten de beurzen vaak richting het zuiden te draaien. En tijdens de voorbijgaande jaren wist dat meermaals te leiden tot forse beurscorrecties.

Uiteraard hoeft het verleden zich niet te gaan herhalen, maar dit onderzoek maakt wel duidelijk dat beleggers juist nu het kaf van het koren moeten scheiden. Daarbij moet onthouden worden dat het nooit verstandig is om te handelen op basis van emoties.

Vrees jij ook een nieuwe aandelencrash?

De beurs stijgt al ruim 8 jaar! Daarmee nadert het einde van de huidige cyclus nu met rasse schreden. Een crash van de aandelenmarkt dringt zich op. Slimme beleggers nemen nu actie, voor het te laat is.

Ontvang HIER jouw gratis exemplaar van het Crash Kompas (een must voor iedere belegger die geld wil verdienen tijdens de volgende aandelencrash)