De goudprijs staat alweer enkele jaren in de schijnwerpers. Dat is ook niet verwonderlijk, want sinds de bodem van begin 2016 wist de goudprijs fors in waarde te stijgen. Zilver is duidelijk achterbleven op de prestatie van goud. Toch kan daar binnen afzienbare tijd verandering in gaan komen.

Tijdens de afgelopen maanden is de interesse in de goud- en zilvermarkt sterk afgenomen. Deze afnemende interesse is uiteraard veroorzaakt door de dalende goud- en zilverprijs. Sinds de zomer van 2020 staan de edelmetalen immers al onder druk.

Dit technische patroon voorspelt veel goeds voor de zilvermarkt

Volgens de analisten van Crescat Capital LLC is er een belangrijk technisch patroon zichtbaar bij de grafiek van de zilverprijs. Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Crescat Capital LLC, is het zogenoemde ‘Cup & Handle’ patroon zichtbaar. Dit patroon is gevormd door de beursbeweging vanaf het jaar 1980 tot het jaar 2020 te meten. En binnen de technische wereld staat dit patroon bekend als een belangrijk bodempatroon.

Officieel wordt dit patroon geactiveerd op het moment dat de zilverprijs boven het hoogtepunt van het jaar 2011 weet uit te breken. Vanaf de huidige koers gemeten zou dat alleen al een koersverdubbeling betekenen. Beleggers kunnen dus moeilijk stellen dat de zilvermarkt niet over het nodige groeipotentieel beschikt. Een koersverdubbeling bij de zilverprijs zal namelijk een nog groter effect hebben op de individuele zilvermijnaandelen.

De goudmijnsector staat nog altijd 60% onder hun piek

Terwijl de meeste activa zoals traditionele aandelen of obligaties dicht of nabij hun hoogste niveau ooit staan, blijven goudmijnaandelen naar historisch maatstaven bijzonder goedkoop. Wie op zoek is naar een contraire belegging, kan goudmijnaandelen niet langer negeren.

Het beste moet namelijk nog komen!

U leest hier waarom goudmijnaandelen gemakkelijk kunnen verdubbelen!