In november staan de Amerikaanse verkiezingen op het programma. Donald Trump ligt goed op schema om voor nog minstens vier jaar de president van de VS te zijn. In de peilingen steekt hij torenhoog boven alle andere kandidaten uit. Uit onderzoek blijkt dat dit verkiezingsjaar goed kan uitpakken voor de aandelenmarkten.

De Democraten proberen er alles aan te doen om Trump niet mee te laten doen aan de Amerikaanse verkiezingen. Zo zijn ze onlangs een afzettingsprocedure tegen de president begonnen. De kans is echter klein dat deze procedure succesvol zal zijn. De Republikeinen hebben immers de meerderheid in de Senaat en zij lijken niet van plan te zijn om hun vertrouwen in Trump op te zeggen.

Dat Trump zich herkiesbaar stelt is gunstig voor de aandelenmarkten

Uit onderzoek van Ryan Detrick, strateeg bij LPL Financial, blijkt dat de aandelenmarkten dit jaar goede zaken zouden kunnen gaan doen. Sinds het jaar 1950 wist de S&P 500 index altijd hoger te sluiten tijdens een verkiezingsjaar waarbij de zittende president zich herkiesbaar stelde. En daar is dit jaar sprake van, want Trump wil zijn presidentstermijn graag met vier jaar verlengen. Gemiddeld gezien is er in een dergelijk beursjaar sprake van een beursstijging van ongeveer 12%.

Opvallend genoeg worden de winsten in een dergelijk beursjaar met name tijdens het tweede deel van het beursjaar behaald. Tot de zomer is er gemiddeld sprake van een zijwaartse trend, terwijl daarna de echte beursrally aanbreekt.

3 Aandelen voor de Energie Crisis

Met deze 3 aandelen zal ook u geld kunnen verdienen aan deze energiecrisis … in plaats van hem te betalen.

Dit is een ‘once in a lifetime’ opportuniteit.

Download hier jouw gratis gids: 3 Aandelen voor de Energie Crisis