Er heerst op dit moment rust op de financiële markten. Tijdens de afgelopen twee handelsweken hebben we weinig grote koersuitslagen gezien. Volgens sommige analisten is de zomerrust op de financiële markten neergedaald. Anderen zijn juist van mening dat er een ‘stilte voor de storm’ sfeer heerst.

Tijdens het tweede deel van 2018 werden beleggers geconfronteerd met een forse beursdaling. De laatste maanden van 2018 kunnen eigenlijk samengevat worden in één woord: volatiliteit. Die beweeglijkheid is tijdens de afgelopen weken in verval geraakt en dat is over het algemeen een goed teken voor de aandelenmarkten. Toch kan de volatiliteit als een dief in de nacht gaan terugkeren.

Moeten beleggers vrezen voor een nieuwe Bear Market?

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Crescat Capital LLC, is te zien dat een belangrijke indicator een waarschuwingssignaal aan het afgegeven is. Op dit moment laten 85% van de Hong Kong staatsrentes een zogenoemde ‘omgekeerde rentecurve’ zien en dat kan onheil betekenen voor de aandelenmarkten. Voor het laatst was dit namelijk zichtbaar in de jaren 2007 en 2000.

En destijds hadden beleggers er verstandig aan gedaan om dit waarschuwingssignaal maar al te serieus te nemen. Niet veel later belandden de wereldwijde aandelenmarkten namelijk in een stevige Bear Market. En dat scenario zouden beleggers deze keer moeten voorkomen.

Vrees jij ook een nieuwe aandelencrash?

De beurs stijgt al ruim 8 jaar! Daarmee nadert het einde van de huidige cyclus nu met rasse schreden. Een crash van de aandelenmarkt dringt zich op. Slimme beleggers nemen nu actie, voor het te laat is.

Ontvang HIER jouw gratis exemplaar van het Crash Kompas (een must voor iedere belegger die geld wil verdienen tijdens de volgende aandelencrash)