Tijdens de eerste handelsdag van juli wist de S&P 500 index direct een nieuwe recordkoers neer te zetten. En daarmee werd een vervolg gegeven aan de stijgende trend van de afgelopen maand. De recordkoers van afgelopen maandag kan overigens goed nieuws betekenen voor de resterende beursmaanden van dit jaar.

De zomerrust lijkt op de beursvloer nedergedaald te zijn. De handelswapenstilstand tussen de VS en China geeft beleggers hoop op een handelsakkoord. Sommige analisten beweren echter dat er nog een lange weg te gaan is alvorens de Amerikanen en de Chinezen tot een handelsakkoord weten te komen.

Aandelenmarkten profiteren van de rust op de financiƫle markten

Ryan Detrick, van LPL Research, laat weten dat sinds de Tweede Wereldoorlog de S&P 500 index 22 keer eerder een nieuwe recordkoers wist te bereiken in de maand juli. In 21 van de 22 gevallen sloot de toonaangevende Amerikaanse index dat jaar hoger af. De gemiddelde stijging daarbij bedraagt 16,2%.

Wat dat betreft zou je kunnen stellen dat de recordkoers van afgelopen maandag goed nieuws betekent voor de aandelenmarkten. Beleggers moeten echter niet vergeten dat de winstteller dit jaar al op bijna 20% staat. De kans dat Wall Street dit jaar hoger afsluit is dus sowieso erg hoog.

Het goedkoopste aandeel op de beurs

Spotgoedkoop aandeel in een seculaire groeisector waar recessies geen of amper vat op hebben.

Koers-winstverhouding van 7 en een korting op de boekwaarde van 20%: bekijk dezeĀ hoogvlieger onder de radar