Nog steeds is er sprake van grote maatschappelijke onrust in de VS. De beweging van ‘Black Lives Matter’ demonstreert nog regelmatig in diverse Amerikaanse plaatsen. De huidige onrust doet denken aan de jaren ’60. Opvallend genoeg zijn er ook sterke overeenkomsten te vinden tussen de huidige beursbeweging en die van de jaren ’60.

Eind jaren zestig kwam de hippiebeweging op gang bij de jeugd, waarbij de burgerlijke morele waarden van de oudere generatie ter discussie werden gesteld. Destijds gingen jongeren massaal de straat op om hun mening te uiten. Daarnaast was er toen ook sprake van een rassenconflict dat vooral het zuiden al zo lang bezighield.

Moeten we vrezen voor een nog grotere beursdaling?

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Nautilus Investment Research, is te zien dat de maatschappelijke onrust tijdens de jaren ’60 erger was dan dit jaar het geval is. Maar, al enkele jaren is er sprake van onrust in de VS. En ook tijdens de jaren ’60 wist die onrust enkele jaren aan te houden.

Op de grafiek is tevens te zien dat de beurs destijds ook te maken had met het zogenoemde ‘megafoonpatroon’. Mocht de vergelijking met de jaren ’60 ook de komende tijd standhouden, dan zouden beleggers zich moeten voorbereiden op een stevige beursdaling. In dat geval zou immers de bodem uit maart doorbroken kunnen worden.

Moet de echte paniek nog komen?

Afbeelding van Jackie Ramirez via Pixabay

Vrees jij ook een nieuwe aandelencrash?

De beurs stijgt al ruim 8 jaar! Daarmee nadert het einde van de huidige cyclus nu met rasse schreden. Een crash van de aandelenmarkt dringt zich op. Slimme beleggers nemen nu actie, voor het te laat is.

Ontvang HIER jouw gratis exemplaar van het Crash Kompas (een must voor iedere belegger die geld wil verdienen tijdens de volgende aandelencrash)