Beleggers in marihuana-aandelen bevinden zich de laatste maanden weer in hogere sferen. Toch is het niet al het groene goud dat blinkt. Wanneer iets te fel blinkt, wordt men namelijk verblind en verliest men de realiteit uit het oog. Dit kan voor een stevige kater zorgen, vooral met deze 3 gevaarlijke marihuana-aandelen.

17 oktober is de dag dat Canada het gebruik van marihuana officieel legaliseert. Er gaat onmiddellijk een miljardenmarkt open. Dit zal zorgen voor een forse stijging van omzet en winsten in marihuana-aandelen. Maar is het deze keer weer anders? Zijn marihuana-aandelen niet té ver vooruitgelopen?

Internet, 3D Printing, blockchaintechnologie en nu marihuana-aandelen. Ze hebben allemaal een ding gemeen: het zijn sectoren met een fantastische toekomst. Maar kunnen beleggers die fantastische toekomst wel naar waarde schatten?

Lees hier hoe je wél moet beleggen in deze groeimarkt

Marihuana-aandelen met (te) hoge waarderingen

Bij een aantal marihuana-aandelen loopt het momenteel de spuigaten uit. Dit zijn de gevaarlijkste 3 van het moment volgens de Motley Fool.

Tilray

Tilray is een van de sterkst gestegen marihuana-aandelen van de laatste maanden. Het bedrijf groeit als bedrijf sterk. Een combinatie van weinig aandelen voor een grote vraag en een hoog aantal shorts op het aandeel zorgden ervoor dat Tilray op een gegeven moment steeg tot $300 met een waardering boven $20 miljard.

Tilray zal nog vele jaren groeien, maar zal ook nog vele jaren verliezen maken om die groei te financieren. Daarbij komt dat insiders pas vanaf januari hun aandelen mogen verkopen naar aanleiding van de lock-up periode na de IPO.

New Age Beverages

De beurskoers van deze drankenspecialist steeg meer dan 400% nadat het bedrijf bekend maakte dat het drankjes met marihuana op de markt wil brengen. Dit nieuws viel samen met het bericht dat Coca-Cola ook interesse toont in de sector en beleggers stuurden het aandeel naar de stratosfeer.

CBD-drankjes wachten een grote toekomst, maar de lancering is nooit een garantie en New Age Beverages is naar alle waarschijnlijkheid ook niet het enige bedrijf die dergelijke plannen heeft. De bestaande portefeuille met drankjes presteert ook niet bijster sterk met een groei van slechts 5%.

India Globalization Capital

Tussen 13 augustus en 4 oktober steeg het aandeel van India Globalization Capital maar liefst 1.700%. Dit volgde ook op de mededeling dat het bedrijf overweegt marihuana-drankjes op de markt te brengen in Canada, de VS, Mexico en Zuid-Amerika.

India Globalization Capital is een bedrijf met slechts een tiental medewerkers met 2 zeer verschillende activiteiten: marihuana medicijnen en … handel in infrastructuurgrondstoffen als staal en ijzer. Het bedrijf haalde vorig jaar … $2,2 miljoen omzet en boekte $1,8 miljoen verlies.

Bron: Yahoo Finance

Foto Credit: Pixaby

Word jij ook een van de Groene Miljonairs?

Met een groeiratio van 31% per jaar, behoort de marihuana-industrie tot de snelst groeiende ter wereld! In dit gratis ebook gaan de marihuana-experts van BeursBrink een paar hele interessante kansen uit de doeken doen, in een van de snelst groeiende markten van dit moment. Dit is alles wat je nodig hebt om te starten met beleggen in marihuana-aandelen: De Marihuana Miljonair Handleiding

De meest kansrijke groeimarkt van dit moment.