Blockchain is een zeer belangrijke technologische ontwikkeling. Het zal nog enige vooruitgang en tijd vergen voordat de technologie alom tegenwoordig is. Maar over 10 jaar zal blockchain een groot deel van ons leven bepalen. Volgens Joe Duran, oprichter en  CEO van United Capital, zal blockchain gebruikt worden voor alle financiële transacties.

De technologie van blockchain was de ‘missing piece’ die het internet nodig had om digitale fraude te vermijden. Het is een soort van digitaal logboek waar de gegevens niet veranderd kunnen worden. Dat maakt de technologie bijzonder waardevol, vooral voor de financiële industrie.

“Blockchain zal gebruikt worden bij iedere transactie in de wereld. Het zal een jaar of 10 duren vooraleer we daar zijn. Maar er is geen weg terug.” Aldus Joe Duran.

Volgens een onderzoek van PWC zeggen 84% van de bedrijven dat ze momenteel ‘actief’ bezig zijn met blockchain. Het onderzoek werd uitgevoerd bij 600 CEOs uit 15 verschillende landen.

Digitaal geld is het geld van de toekomst. Daar bestaat geen twijfel over.” Zegt Duran.

Overheid geeft digitale munt uit op blockchain

Een van de mogelijkheden die reëel zijn, is dat overheden hun eigen blockchain gaan uitgeven om alle financiële transacties op te volgen. Er zal een USD crypto komen, een Euro crypto, een Yuan crypto, …

Het zal net hetzelfde zijn als de valuta die we vandaag kennen, maar dan digitaal. Dit geeft de overheden de mogelijkheid om alle geldtransacties op te volgen. Overheden zijn geïnteresseerd in blockchain zodat zich kunnen verzekeren dat alle belastingen betaald worden.

It’s unimaginable just how broad the impact is going to be to our lives, but there is no doubt in my mind that 10 years from now, blockchain will be as big as the internet is in our lives,” besluit Joe Duran.

Bron: CNBC

Foto Credit: iStock