Het beursjaar 2019 was een behoorlijk sterk jaar met goede rendementen ondanks de handelsoorlog tussen de Verenigde Staten van Amerika en China, de vraag is nu of 2020 ook een sterk beursjaar zal worden. Bank of America analist Savita Subramanian werpt zijn licht op de opportuniteiten die zich zullen voordoen in verschillende sectoren volgend jaar.

Savita Subramanian, analist bij de Bank of America, werpt zijn licht op het volgende beursjaar en tipt beleggers in welke sectoren ze het beste investeren. Hij maakte een lijstje met enkele sectoren die dit jaar goed hebben gepresteerd en dat volgend jaar wellicht zullen blijven doen.

Financiële sector

De Financial Select Sector SPDR-index is dit jaar met 29,8 procent gestegen. Subramanian ziet deze index volgend jaar niet afzwakken en verwacht dat de financiële sector ongeveer hetzelfde zal presteren in 2020, vooral omdat deze sector steeds minder gevoelig wordt voor kredietproblemen die nog nazinderen van tijdens de financiële crisis in 2008.

Technologie

De Technology Select Sector SPDR-index is dit jaar met 45,3 procent gestegen, dat is 15 procent meer dan gemiddeld in vergelijking met andere marktsectoren. Ook van deze sector verwacht de analist dat ze niet zal afzwakken en wellicht zelfs beter zal gaan presteren gezien onze wereld steeds meer en meer wordt gedreven door technologische vooruitgang. Toch waarschuwt hij voor te dure aandelen van softwarebedrijven, deze kunnen namelijk een rake klap krijgen.

Amerikaanse industrie

De Industrial Select Sector SPDR-index is dit jaar met 26,6 procent gestegen maar volgens Subramanian zijn de waarderingen aan de lage kant. Hij verwacht dat de Amerikaanse industrie in 2020 nog beter zou kunnen presteren indien de Amerikaanse economie sterk blijft.

Vooral als de handelsoorlog gaat liggen, of alleszins verzwakt, zou de Amerikaanse industrie een versnelling hoger kunnen gaan schakelen. De Bank of America verkiest daarom om meer kapitaal in deze sector te steken gezien de opportuniteiten hier bijzonder groot zijn.

Bronnen: U.S. News

Foto: Pixabay