De wereldeconomie wordt dit jaar geconfronteerd met een historische economische krimp. Ook de Amerikaanse economie weet deze dans niet te ontspringen. Tijdens het hoogtepunt van de coronacrisis wist het Amerikaans werkloosheidspercentage zelfs te stijgen richting de 15%. Weet de Amerikaanse arbeidssector zich de komende maanden krachtig te herstellen?

Goldman Sachs heeft onlangs haar licht op de economische situatie laten schijnen. Volgens de economen van de zakenbank mag er nog steeds gehoopt worden op een krachtig economisch herstel. Met name de Amerikaanse centrale bank kan hierin een belangrijke stimulerende rol vervullen.

“De Fed moet tot het jaar 2025 de rente niet verhogen”

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Goldman Sachs, zijn de verwachtingen van de zakenbank voor wat betreft het Amerikaanse werkloosheidspercentage en de Amerikaanse inflatie in beeld gebracht. De economen van Goldman Sachs verwachten dat het werkloosheidspercentage pas in het jaar 2025 weer onder de 4% weet te komen. De zakenbank rekent daarnaast volgend jaar op een tijdelijk hogere inflatie. Door het krachtige economische herstel zullen de prijzen op korte termijn gemeten stevig kunnen stijgen. Pas in het jaar 2025 rekent de zakenbank op een structurele inflatie van boven de 2%.

Volgens de economen van Goldman Sachs zal de Fed er tot het jaar 2025 alles aan moeten doen om de Amerikaanse economie te ondersteunen. Tevens zal de Amerikaanse overheid gedurende enkele jaren een anticyclisch beleid moeten voeren. Het een en ander zal hoogstwaarschijnlijk gaan afhangen van de naderende Amerikaanse verkiezingen.

Blijf dagelijks op de hoogte van het belangrijkste crypto- en beursnieuws

Bijna 10.000 beleggers krijgen iedere dag het belangrijkste nieuws van de financiële markten in hun mailbox. Het is onmisbaar instrument voor iedere belegger. Wil jij ook op de hoogte blijven en beleggen als een professional? Schrijf je gratis in op de Slim Beleggen Daily. Schrijf hier gratis in >>