De Amerikaanse zakenbank Goldman Sachs beweert dat de valuta van de opkomende markten een goede investering zijn als de pandemie is gaan liggen en de wereldeconomie opnieuw kan floreren. Hun strategen verwachten dat de dollar het nog moeilijk gaat hebben de komende periode en dat, bijvoorbeeld de Mexicaanse peso sterk in waarde zal stijgen.

In een nota aan hun klanten melden de strategen van Goldman Sachs dat het wellicht te vroeg is om in te zetten op de ’emerging markets’ maar dat het een goede zaak is om dit segment in de gaten te houden voor als de problemen omtrent de pandemie zijn gaan liggen.

Vooral de Mexicaanse peso is één van hun ‘top picks’. Caesar Maasry, hoofdstrateeg EM bij Goldman Sachs, benadrukte dat de peso de meest aantrekkelijke keuze is, gevolgd door de Zuid-Afrikaanse rand en de Russische roebel. De manier waarop beleggers hier van kunnen profiteren, is door middel van een goede valutahandel.

Valuta

De strategie is dat men leent in een hoogrentende valuta om vervolgens met een laagrente valuta de transacties te financieren. De Zuid-Afrikaanse rand noemen ze ‘zeer ondergewaardeerd’ en de Russische roebel ‘robuust’ gezien de bescheiden waardedaling.

The peso remains our top choice in this group: while it appears to have less ‘room to run’ than some other EM high-yielders, this week’s sell-off means that USD/MXN still stands well over 10% higher than its pre-coronacrisis level of roughly 19.

Het is van belang dat deze valuta hun waarde houden en zullen bijdragen aan het herstel van de economie ondanks de politieke en economische problemen in Zuid-Afrika en Rusland. Maar Goldman Sachs is optimistisch en verwacht dat de Peso, de ZAR en de RUB op een cyclische en duurzame manier zullen herstellen in waarde eens COVID-19 onder controle is.

Bronnen: CNBC

Foto: Emilio Meza – Pixabay

Blijf dagelijks op de hoogte van het belangrijkste crypto- en beursnieuws

Bijna 10.000 beleggers krijgen iedere dag het belangrijkste nieuws van de financiële markten in hun mailbox. Het is onmisbaar instrument voor iedere belegger. Wil jij ook op de hoogte blijven en beleggen als een professional? Schrijf je gratis in op de Slim Beleggen Daily. Schrijf hier gratis in >>