Volgens een ruwe schatting zijn er zo een 730 miljoen mensen in het bezit zijn van een gameconsole. Het aantal is fors gestegen dit jaar door het uitbreken van het coronavirus waardoor mensen binnen moesten blijven en op zoek gingen naar entertainment. Marktonderzoekers verwachten dat deze industrie gaat groeien tot 45 miljard dollar in 2020.

Sinds de jaren 80 speelt men al op gameconsoles maar het is nooit zo populair geweest dan dit jaar. Dat komt door twee factoren, enerzijds hebben het coronavirus en de lockdowns ervoor gezorgd dat mensen op zoek zijn gegaan naar ‘home entertainment’. Anderzijds omwille van de lancering van zowel de langverwachte Playstation 5 en de Xbox series X en S deze maand.

Daniel Ahmad, analist bij Niko Partners, benadrukt dat gameconsoles nu veel winstgevender zijn voor bedrijven zoals Microsoft en Sony dan pakweg 10 jaar geleden. En niet alleen door de verkoop van de effectieve units, maar ook door de ecosystemen rond de consoles.

We’re now moving to a point where hardware is profitable, software has always been profitable and network services are playing a much larger role in keeping people within the console gaming ecosystems.

Gaming industrie

Clouddiensten en abonnementen zullen een steeds grotere rol gaan spelen inzake omzetcijfers. En dat is de grote techgiganten zoals Facebook, Amazon en Google niet ontgaan. Ook deze bedrijven zijn steeds meer actief met hun eigen clouddiensten voor games.

Vooral het aspect van ‘mobile gaming’ creëert grote opportuniteiten. Door de deelname van deze bedrijven kan de gaming industrie de komende jaren hard gaan groeien. Dit jaar zal er vermoedelijk 160 miljard dollar gedraaid worden, inclusief de markt voor de gameconsoles. Analisten van onderzoeksbureau Newzoo verwachten dat deze industrie gaat groeien tot 200 miljard dollar tegen 2023, oftewel 13,3 miljard dollar per jaar.

Bronnen: CNBC

Foto: Jan Vašek – Pixabay

Zo koop je de volgende Google of Facebook

Veel mensen durven niet beleggen omdat ze schrik hebben. Maar beleggen is een van de slimste dingen die je kan doen met je geld. Met enkele simpele richtlijnen kan je veel beginnersfouten vermijden en een leven lang genieten van geweldige beleggingen.

Ik word een Slimme Belegger