Sinds de bodem van maart zijn veel aandelen hard in waarde gestegen. Diverse aandelen staan zelfs weer boven de niveaus die in januari bereikt werden. Met name de webwinkels weten goede zaken te doen. En dat is ook niet verwonderlijk, want zij zijn de winnaars van de coronacrisis.

Tot nu toe noteren de beurzen deze week fors hoger. De woorden van Jerome Powell hebben gezorgd voor een nieuwe opwaartse impuls. Tijdens het interview op zondag liet de Fed-voorzitter weten dat de Amerikaanse centrale bank alle middelen zal inzetten om een economische depressie te voorkomen. Volgens Powell gaat er geen diepe depressie komen.

Deze bedrijven profiteren van de coronacrisis

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Goldman Sachs, is de S&P 500 index afgezet tegenover de IBUY index. Deze index bestaat uit wereldwijde online retailers. Op de grafiek is te zien dat de webwinkels op dit moment beduidend beter weten te presteren dan de S&P 500 index. Ten opzichte van de top uit januari gemeten noteert deze index zelfs meer dan 10% hoger.

Deze grafiek laat zien dat het juist in deze tijd van groot belang is om de juiste aandelen te selecteren. Sommige aandelen zijn ‘corona proof’. En het lijkt in deze onzekere tijd verstandig te zijn om dergelijke aandelen in de portefeuille te hebben zitten.

3 ongeziene koopjes onder 5 dollar

Deze bedrijven hebben alles in huis om de toekomstige toppers van de beurs te worden.

Download hier jouw gratis gids: 3 ongeziene koopjes onder 5 dollar