Volgens Mad Money host Jim Cramer spelen er momenteel drie factoren die de markten naar beneden duwen, namelijk de Federal Reserve, Rusland en China. De Fed is hun monetair beleid aan het aanpassen, Rusland blijft oorlog voeren in Oekraïne en in China wegen de lockdowns op de economische groei. Eén van deze factoren zou ‘redding’ kunnen brengen.

Het plaatje op de markten ziet er de afgelopen weken behoorlijk roodkleurig uit. Gisteren was het een waar bloedbad op de beurzen met een Nasdaq die maar liefst 3 procent naar beneden tuimelde. Ook de S&P 500 verloor 2,81 procent terwijl de Dow Jones 2,38 procent verloor. Tesla had één van zijn slechtste dagen ooit, namelijk meer dan 12 procent in het rood.

Volgens CNBC’s Mad Money host Jim Cramer zijn er drie factoren die momenteel zwaar op de markten wegen, namelijk de beleidswijzigingen van de Federal Reserve, Rusland die oorlog voert in Oekraïne en de lockdowns in China. De combinatie van deze gebeurtenissen zorgt voor onzekerheid bij beleggers en investeerders waardoor men op de verkoopknop drukt.

There are three culprits behind our decline: The Federal Reserve, Russia and China. Any one of them could put an end to this meltdown.

‘Snapback’

Cramer beweert dat we ons nu al wekenlang, zelfs maandenlang, zorgen maken om deze zaken. Maar hij zei ook dat we ons moeten voorbereiden op een positieve gebeurtenis. Hij beweert dat een sell-off vaak akelig is, maar dat er toch ergens licht aan het einde van de tunnel is. Een ‘snapback’ naar herstel en hogere koersen gebeurt volgens hem zonder aankondiging.

If one of them gets solved, we might find a bottom worth testing a month from now. … If two get solved, we’re going to get a massive rally.

Hij verwacht dat, mocht één van deze factoren opgelost geraken, dat de markten zullen uitbodemen. In geval twee van de factoren opgelost geraken, of in geval er signalen zijn van verbetering, dan staat er volgens Cramer een immense rally op ons te wachten.

Bronnen: Krystal Hur – CNBC

Foto: Credit Score GuideFlickr CC BY 4.0

Blijf dagelijks op de hoogte van het belangrijkste crypto- en beursnieuws

Bijna 10.000 beleggers krijgen iedere dag het belangrijkste nieuws van de financiële markten in hun mailbox. Het is onmisbaar instrument voor iedere belegger. Wil jij ook op de hoogte blijven en beleggen als een professional? Schrijf je gratis in op de Slim Beleggen Daily. Schrijf hier gratis in >>