Niet alleen de aandelenmarkten hebben het de afgelopen weken lastig gehad. Zo zijn de rentes op de Amerikaanse staatsobligaties ook stevig gedaald. En dat heeft alles te maken met het gewijzigde monetaire beleid van de Amerikaanse centrale bank. En mede daarom bedraagt voor het eerst sinds het jaar 2009 het gemiddelde Amerikaanse dividend nu meer dan de rente die je krijgt op een 30-jarige Amerikaanse staatsobligatie.

Vorige maand kondigde Fed-voorzitter Jerome Powell de eerste renteverlaging sinds lange tijd aan. Deze renteverlaging van 25 basispunten was conform de verwachtingen van de analisten. Als we de financiële markten mogen geloven dan volgt er spoedig een nieuwe renteverlaging. Mede daarom zijn de rentes op de Amerikaanse staatsobligaties ook zo fors in waarde gedaald.

Rentes op Amerikaans staatspapier dalen hard

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Bloomberg, is te zien dat de rente op de 30-jarige Amerikaanse staatsobligatie deze week wist te dalen tot onder de 2%. En dat is iets wat nog nooit eerder is voorgekomen. Door deze daling bedraagt het gemiddelde S&P 500 dividend nu meer dan de rente die een belegger krijgt op het 30-jarige Amerikaanse staatspapier. En dit is slechts één keer eerder voorgekomen, namelijk in het jaar 2009.

Spotgoedkoop groeibedrijf … nu nog onder 10 dollar

Een vergeten technologiebedrijf met opwaarts potentieel van bijna 100%.

GRATIS TIP: Het goedkoopste aandeel onder 10 dollar