Het einde van dit volatiele beleggingsjaar komt in zicht. Terwijl beleggers in 2017 getrakteerd werden op mooie koersresultaten, ziet het huidige plaatje er een stuk minder florissant uit. De meeste indices noteren zelfs op jaarbasis in het rood. Had u beter dit jaar het geld op de spaarrekening kunnen laten staan?

Charlie Bilello deelde recent op Twitter de bovenstaande grafiek. Op deze grafiek is te zien dat de S&P 500 ETF het tot nu toe dit jaar slechter weet te doen dan de Amerikaanse spaarrekening (gebaseerd op de rente op de 1 tot 3 maand staatsobligatie). En dat is toch wel opvallend, want als Wall Street op deze stand het jaar gaat verlaten, dan doet de spaarrekening het voor het eerst sinds 2008 beter dan Wall Street.

Het jaar 2019 kan opnieuw een lastig jaar voor aandelen gaan worden

Hoogstwaarschijnlijk zal het jaar 2019 opnieuw een zwaar beursjaar gaan worden. De economische groeivooruitzichten voor de wereldeconomie zien er immers een stuk minder rooskleurig uit dan de afgelopen jaren het geval was. Daarnaast hangen er nog genoeg donkere wolken boven de markten die waarschijnlijk niet binnen enkele weken verdwenen zullen zijn.