Ondanks de fors gedaalde koersen van de cryptomunten, staat de ontwikkeling en innovatie van de sector niet stil. Gebruikservaring was een van de grootste problemen. Maar daar komt steeds meer verandering in. Het wordt steeds gemakkelijker om cryptomunten te bewaren op een smartphone. Zelfs een van de grootste producenten ter wereld, Samsung, heeft plannen in die richting.

Volgens SamMobile, het grootste online community netwerk betreffende Samsung, plant het Zuid-Koreaanse bedrijf een de integratie van een cold wallet systeem bij de lancering van de Galaxy S10.

Het is niet de eerste stap van Samsung op de cryptomarkt. Begin dit jaar tekende Samsung een contract met een Chinese Bitcoin hardware producent voor de productie van de ASIC chips. De ontwikkeling van een crypto wallet lijkt een logische volgende stap.

Volgens SamMobile zullen gebruikers van de nieuwe Samsung Galaxy S10 de data van andere crypto wallets kunnen integreren naar de app. Het zal ook mogelijk zijn om zelf een crypto wallet te creëren op de smartphone. In eerste instantie zal Samsung Bitcoin, Ethereum, Bitcoin Cash en ERC20-tokens ondersteunen.

Samsung is niet de eerste producent van smartphones die cryptomunten zal integreren. HTC lanceert zelfs een blockchain smartphone, de Exodus 1. En ook Sirin Labs, dat nog $158 miljoen ophaalde via een ICO, presenteerde onlangs hun eerste one-stop shop crypto smartphone, de Finney.

Bron: CCN

Foto Credit: Flickr