De toonaangevende index op Wall Street – de S&P 500 index – wist aan het einde van augustus nieuwe recordstanden te bereiken. De Nasdaq index wist al eerder de records aan te scherpen. Alleen de Dow Jones index doet op dit moment nog niet mee aan het ‘recordfeestje’. Toch is het nog maar sterk de vraag of de feestvreugde nog lang op Wall Street blijft hangen.

De afgelopen jaren waren beleggers gewend geraakt aan een sterke correlatie tussen de Amerikaanse en Europese beurzen. Toch is die correlatie sinds de aantreding van Trump sterk afgenomen. Zo hebben enkele belangrijke Europese indices al overtuigend de weg naar beneden ingeslagen. En dat terwijl Wall Street nog rond haar recordkoersen beweegt.

Wall Street beukt tegen een belangrijke technische weerstand aan

Volgens Chris Kimble, van Kimble Charting, is de S&P 500 index op dit moment aangekomen bij een belangrijke weerstand. Kimble laat weten dat maar weinig beleggers aandacht hebben voor het 261,8% Fibonacci-niveau. Toch heeft dit niveau in het verleden geleid tot stevige toppen bij diverse financiële instrumenten. Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Kimble Charting, is te zien dat de goudprijs 7 jaar geleden een stevige top wist neer te zetten na het bereiken van dit Fibonacci-niveau.

Is er op dit moment sprake van ‘stilte voor de storm’?

Vrees jij ook een nieuwe aandelencrash?

De beurs stijgt al ruim 8 jaar! Daarmee nadert het einde van de huidige cyclus nu met rasse schreden. Een crash van de aandelenmarkt dringt zich op. Slimme beleggers nemen nu actie, voor het te laat is.

Ontvang HIER jouw gratis exemplaar van het Crash Kompas (een must voor iedere belegger die geld wil verdienen tijdens de volgende aandelencrash)