De politieke onzekerheid in de wereld is de afgelopen weken verder opgelaaid. Zeker toen Trump recent dreigde om aan China een nieuw pakket met importheffingen op te leggen. Daarnaast liet Trump weten dat Apple maar in Amerika moet gaan produceren. Een handelsakkoord lijkt dus nog mijlenver van ons vandaan te zijn.

Apple heeft vooralsnog niet gereageerd op de uitlatingen van Trump. Bank of America heeft intussen al wel berekend dat de kosten voor een iPhone dan zouden stijgen met 20%. Wat dat betreft lijkt het dus op dit moment nog niet erg rendabel te zijn om het plannetje van Trump door te voeren. Maar, op het moment dat de importheffingen verder verhoogd worden, kan het op een gegeven moment wel rendabel gaan worden.

Volatiliteitsindex blijft achter op de onzekerheid in de wereld

Opvallend genoeg is er op de markten op dit moment nog niet sprake van een complete chaos. Zo is op de bovenstaande grafiek, afkomstig van The Daily Shot, te zien dat de volatiliteitsindex nog steeds op een relatief laag niveau noteert. Daarnaast is er nog steeds sprake van een grote divergentie tussen de volatiliteitsindex en de politieke onzekerheid die er heerst in de wereld. En normaal gesproken houdt een dergelijke divergentie niet erg lang stand.

Keert de beweeglijkheid binnenkort als een dief in de nacht terug?

Blijf dagelijks op de hoogte van het belangrijkste crypto- en beursnieuws

Bijna 10.000 beleggers krijgen iedere dag het belangrijkste nieuws van de financiële markten in hun mailbox. Het is onmisbaar instrument voor iedere belegger. Wil jij ook op de hoogte blijven en beleggen als een professional? Schrijf je gratis in op de Slim Beleggen Daily. Schrijf hier gratis in >>