De dollar is tot nu toe bezig aan een uitstekend jaar. De wereldmunt heeft zich tijdens de eerste 8 maanden van het jaar weten te herpakken van de desastreuze prestatie uit 2017. Overigens is Trump hier niet bepaald blij mee, want de president van de VS liet al eerder weten dat hij de dollar veel te duur vindt. Misschien krijgt hij de komende weken wel zijn zin.

De mannen van Meridian Macro Research LLC hebben een bijzondere correlatie gevonden tussen de zogenoemde ‘LIBOR-OIS Spread’ en de US Dollar Index RSI. De LIBOR-OIS Spread vertegenwoordigt het verschil tussen een rentevoet met een ingebouwd kredietrisico en een rentevoet die vrijwel vrij is van dergelijke risico’s. Op het moment dat de LIBOR-OIS Spread stijgt, weet de dollar normaal gesproken ook goede zaken te doen. Uiteraard geldt ook het omgekeerde.

Correlatie tussen de dollar en de LIBOR-OIS Spread is indrukwekkend

En van dat omgekeerde scenario is nu sprake. Zo is op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Meridian Macro Research LLC, te zien dat de LIBOR-OIS Spread al wekenlang gevangen zit in een dalende trend. Deze indicator loopt normaal gesproken ongeveer 9 weken voor op de US Dollar Index RSI. Gezien de correlatie tussen beide financiële instrumenten, is de kans dus groot dat de dollar de komende weken ook de weg naar beneden zal gaan vervolgen.

Mocht de dollar de komende weken terrein inleveren, dan zal Trump daar zonder twijfel met veel genoegen naar kijken.

De meest eenvoudige en winstgevende manier om te beleggen in cryptomunten

Het Technologie Rapport biedt een unieke manier om winstgevend te beleggen in Bitcoin en andere cryptomunten. Je ontvangt een totaalpakket met:

  • Strategieën
  • Tips
  • Aanbevelingen
  • Gidsen
  • Een 24/7 professionele helpdesk
  • Een bewezen trackrecord

Begin HIER aan de meest winstgevende periode uit je leven