Donald Trump verschijnt sinds zijn verkiezingsoverwinning regelmatig negatief in het nieuws. Toch is de echte onrust de afgelopen week losgebarsten. Tijdens de handelssessie van afgelopen woensdag moesten de Amerikaanse indices flink waarde inleveren als gevolg van de gestegen politieke spanningen binnen de eigen landsgrenzen.

Volgens sommige kenners is de kans aanwezig dat Trump afgezet wordt als president van de VS. Uiteraard zijn we hier nog ver van verwijderd, maar het nieuws van de afgelopen weken heeft de positie van Trump flink doen verslechteren. Overigens lijkt hij zich daar zelf nog maar weinig zorgen over te maken.

Steeds meer fondsbeheerders dumpen de Dollar

dollar-geliefd

Uit onderzoek van Bank of America Merrill Lynch blijkt dat steeds minder fondsbeheerders gecharmeerd zijn van een kooppositie op de dollar. Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Bloomberg, is te zien dat het aantal koopposities is gedaald naar het laagste niveau sinds augustus 2016.

Volgens de Amerikaanse zakenbank heeft dit alles te maken met de gevoerde politiek van Trump. De kersverse president van de Verenigde Staten werd aanvankelijk met open armen ontvangen en de meeste economen hadden verwacht dat hij de Amerikaanse groei aan een nog harder tempo zou kunnen laten groeien. Voorlopig komt daar weinig van terecht en dat baart steeds meer beleggers zorgen.