Een hoopvolle handelsweek ligt achter de rug. Ondanks de renteverhoging van de Amerikaanse centrale bank wisten de beurzen bijzonder goede zaken te doen. Volgens diverse analisten kan er een nieuwe bodem zijn neergezet. Anderen daarentegen spreken over een tijdelijke herstelbeweging binnen een dalende trend. En een belangrijke grafiek ondersteunt dat laatste scenario.

Tijdens de eerste twee maanden van het jaar werden de wereldwijde beurzen geteisterd door dalende beurskoersen. De maand maart begon ook teleurstellend, maar inmiddels noteren de meeste beurzen op maandbasis gemeten weer in het groen. Mogelijk is dit echter slechts een tijdelijke herstelbeweging en zal hierna de dalende trend een vervolg gaan krijgen.

Herstelbeweging bij de Nasdaq 100 index kan nog even aanhouden

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Yuriy Matso, is te zien dat de Nasdaq 100 index vooralsnog uitstekend het koerspad van het jaar 2008 weet op te volgen. Destijds werd de techbeurs ook geconfronteerd met een beursdaling van meer dan 20%. Kort daarna werd er een stevige tussentijdse bodem neergezet en vond er een indrukwekkende herstelbeweging plaats. Deze herstelbeweging wist er zelfs voor te zorgen dat beleggers weer hoop begonnen te krijgen in de beurstoekomst. Dit bleek uiteindelijk valse hoop te zijn, want daarna vond de grootste beursklap plaats.

Mocht het koerspad van het jaar 2008 ook de komende maanden opgevolgd gaan worden, dan kan de Nasdaq 100 index in april of mei de grens van 15.500 punten weten te bereiken. Volgens Matso moeten beleggers op dat moment uitkijken om niet dezelfde fout als in het jaar 2008 te begaan. Daarna zouden de beren immers opnieuw verrassend uit de hoek kunnen verschijnen.

Vrees jij ook een nieuwe aandelencrash?

De beurs stijgt al ruim 8 jaar! Daarmee nadert het einde van de huidige cyclus nu met rasse schreden. Een crash van de aandelenmarkt dringt zich op. Slimme beleggers nemen nu actie, voor het te laat is.

Ontvang HIER jouw gratis exemplaar van het Crash Kompas (een must voor iedere belegger die geld wil verdienen tijdens de volgende aandelencrash)