De futures op de Amerikaanse beurzen veren op na hoopgevend nieuws inzake de handelsoorlog tussen de Verenigde Staten van Amerika en China. Beide landen zouden akkoord zijn gegaan om elkaar te ontmoeten begin oktober om nieuwe handelsgesprekken op te starten. De futures van de Dow Jones maakten een sprong met 150 punten, dat belooft alvast een groene beursdag te worden.

Gaan we een groene beursdag beleven op de Amerikaanse beurzen? De futures lijken alleszins een groene dag te zullen inluiden. De Dow Jones futures gingen alvast met 150 punten omhoog na hoopgevend nieuws inzake de handelsoorlog tussen de Verenigde Staten en China.

De Chinese minister van Handel maakte bekend dat Liu He, hun beste onderhandelaar, een onderhoud heeft gehad met Amerikaans woordvoerder Robert Lighthizer en Amerikaans minister van Financiën Mnuchin. De partijen zijn overeengekomen om handelsgesprekken te voeren begin oktober in Washington D.C. die kunnen resulteren in enige vooruitgang.

Both sides agreed they should work together and take practical actions to create favorable conditions for the negotiations.

De Amerikaanse woordvoerder bevestigde aan CNBC dat er nieuwe handelsgesprekken gevoerd zullen worden, echter bleef hij op de oppervlakte over de maand waarin deze gesprekken zullen plaatsvinden. Hij zei wel dat de gesprekken op ministerieel niveau gevoerd zullen worden met de bedoeling om een stevige basis te leggen voor toekomstige onderhandelingen.

Amerikaanse beleggers reageren alvast opgetogen, de futures van verschillende Amerikaanse beursindexen gingen fors hoger. De Dow futures stegen met 150 punten wat zou kunnen duiden op een donkergroene beursdag voor de financiële markten, ook bij ons maar ook in Azië.

Bronnen: CNBC

Foto: Marco Verch – Flickr – CC BY 2.0