Het is tegenwoordig wat woelig op de beurzen door de vernieuwde twijfel en onzekerheid inzake de handelsoorlog tussen de Verenigde Staten van Amerika en China. Zowel in Amerika als in China weten aandelen niet goed welke richting ze moeten kiezen. Maar deze drie aandelen zijn zeker van hun stuk en kiezen de weg naar boven, namelijk Mastercard, Visa en Disney.

Heeft uw portefeuille last van de handelsoorlog tussen de Verenigde Staten van Amerika en China? Wees gerust, u bent heus niet de enige. Aandelen wereldwijd worden van hun stuk gebracht door de nieuwe escalatie die veroorzaakt wordt door Amerikaanse president Donald Trump. Toch kan u kiezen voor ‘zekerheid’ want er zijn een aantal aandelen die stijgen alsof er niets aan de hand is.

Mastercard (MA)

Als je de grafiek van Mastercard bekijkt, zou je niet zeggen dat er turbulentie en volatiliteit op de beurzen heerst. Het aandeel noteert momenteel op een recordkoers van 256,90 dollar per stuk en lijkt niet onmiddellijk te gaan pauzeren. Sinds hun dieptepunt in december, is Mastercard al met 45 procent gestegen. Een terechte stijging want het laatste kwartaalrapport van Mastercard wist de verwachtingen van de analisten te verpulveren. Beleggers kijken alvast uit naar het volgende kwartaalrapport.

Visa (V)

We blijven in hetzelfde segment, concurrent Visa doet het ook nog altijd bijzonder goed ondanks de strubbelingen op de financiële markten. Ook deze betaalmaatschappij noteert aan een recordkoers en is op dit moment 164,24 dollar per aandeel waard. Een rally van 40 procent t.o.v. eind december.

Het feit dat Goldman Sachs een koopadvies heeft geplakt op dit aandeel met een koersdoel van 188 dollar, is alvast geruststellend. De zakenbank is er van overtuigd dat het plafond nog niet is bereikt dit jaar en verwacht dat Visa gerust nog een stukje hoger kan gaan, met of zonder handelsoorlog.

Disney (DIS)

Dit aandeel heeft een lange consolidatieperiode achter de rug, vanaf midden 2015 tot en met begin april dit jaar was er een horizontale beweging bij Disney. Maar sindsdien hebben we een rally van 22 procent achter de rug, zelfs in tijden van een handelsoorlog. Die stijging is te danken aan de overname van streamingsdienst Hulu waarmee Disney de concurrentie wil aangaan met het populaire Netflix.

Bronnen: Investorplace

Foto: StockSnap – Pixabay