SIX Swiss Exchange, de 4e grootste beurs van Europa, zal deze week de wereldprimeur opstrijken om als eerste een volwaardige multi-crypto-ETP te lanceren. De ETP (exchange-traded product) zal op de Zwitserse beurs noteren met ticker HODL en zal 5 grote cryptomunten bevatten. Dit zal de toegang tot de cryptomarkt vergroten voor kleine en institutionele beleggers.

De Zwitserse startup Amun AG is onderdeel van het Britse Fintech bedrijf Amun Technologies. Het is gelegen in het Zwitserse crypto-dorp Zug. De ETF zal gemanaged worden door een Duitse dochteronderneming van een van de grootste uitgevers van ETFs ter wereld, VanEck. Na een lange juridische zoektocht blijkt de Zwitserse beurs de juiste keuze te zijn.

5 van de grootste cryptomunten zullen deel uitmaken van de ETF: Bitcoin (+/- 48%), XRP (29%), Ethereum (16,4%), Bitcoin Cash (3,7%) en Litecoin (2,74%). Deze cryptomunten vertegenwoordigen zo’n ¾ van de totale crypto marktkapitalisatie.

De crypto-ETF zal de verdeling 1 op 1 volgen. Wanneer je deze ETF dus koopt, zal er op de markt de 5 cryptomunten gekocht worden in verhouding tot de verdeling. Deze cryptomunten zullen dan op een veilige plaats bewaard worden.

Jane Street en Flow Traders zullen optreden als market makers. Amun rekent een jaarlijkse management fee aan van 2,5%.

Bronnen: TrustNodesCoinTelegraph

Eenvoudig gebruik maken van de krachtigste CRYPTO-beleggingstools

CopyCoin helpt beleggers eenvoudiger te beleggen in crypto currencies. De tools helpen u zowel passief als actief te handelen. Ook als u een beginnend crypto currency belegger bent, kunt u met CopyCoin uit de voeten.

Ontdek CopyCoin (Het is GRATIS)