De sector van halfgeleiders was tijdens de afgelopen jaren een van de best presterende sectoren. Ten opzichte van de bodem van 2008 noteert de Semiconductor Index bijna 700% hoger. Opvallend genoeg wist deze sector in november 2008 al een bodem neer te zetten. Wall Street deed dit pas 4 maanden later. Draait deze ‘voorloper’ nu ook vroegtijdig van richting?

De aandelenmarkten hebben tijdens de afgelopen week een pas op de plaats moeten maken. Toch wist Wall Street op de slotdag van de week nog wel in het groen te sluiten. De Semiconductor Index wist een goede prestatie neer te zetten door met 1,76% in waarde te stijgen. Toch lijkt de sector voor halfgeleiders bezig te zijn met het vormen van een gevaarlijke dubbele top.

Semiconductor Index is bezig met het vormen van een gevaarlijke dubbele top

De Beurs Breker – Verdien Geld in ALLE Markten

Chris Kimble, van Kimble Charting, heeft de situatie bij de Semiconductor Index in beeld gebracht. Hij deelde onlangs de bovenstaande grafiek waarop te zien is dat de sector voor halfgeleiders bezig is met het vormen van een dubbele top. Onlangs wisten we al twee keer af te ketsen van de grens van 1.400 punten en dit niveau wisten we in het jaar 2000 ook al te bereiken. Destijds werden we kort daarna geconfronteerd met een heftige Bear Market.

Het is voor deze sector op dit moment cruciaal dat de steunlijn (4) standhoudt. Op het moment dat die breekt, lijkt de weg open te liggen naar veel lagere koersen. En dit kan uiteraard ook gevolgen gaan hebben voor de rest van de markt.

Vrees jij ook een nieuwe aandelencrash?

De beurs stijgt al ruim 8 jaar! Daarmee nadert het einde van de huidige cyclus nu met rasse schreden. Een crash van de aandelenmarkt dringt zich op. Slimme beleggers nemen nu actie, voor het te laat is.

Ontvang HIER jouw gratis exemplaar van het Crash Kompas (een must voor iedere belegger die geld wil verdienen tijdens de volgende aandelencrash)