De rollercoasterrit van de populaire munt bitcoin heeft voor een schrikreactie gezorgd bij beleggers en investeerders. Sinds de waarde van de munt fors is beginnen dalen begin januari, is ook het transactievolume sterk achteruit gegaan. Ondanks het ‘herstel’ in februari, zakte het volume zelfs naar het laagste peil sinds maart 2016. Een vreemde ontwikkeling vermits de transactiekosten onlangs verlaagd zijn.

De recente dip en zijwaartse herstelbeweging van de bitcoin heeft geleid tot het laagste dagelijkse transactievolume sinds maart 2016. Op onderstaande afbeelding kan je zie hoe scherp de daling is sinds januari dit jaar. De correlatie tussen het volume en de prijsdaling is uiteraard niet ver zoek.

Op 26 februari waren er ‘slechts’ 180.000 bitcoin transacties, dat was meteen ook de minst drukke dag binnen een periode van twee jaar. Sindsdien is het volume terug beginnen stijgen, op 4 maart waren er 195.500 bitcoin transacties. Best weinig in vergelijking met de 380.000 transacties eind december.

Beleggers en investeerders lijken hun interesse in bitcoin verloren te hebben. Ondanks de release van de ondersteuning voor de SegWit-technologie door Bitcoin Core en de exchanges Coinbase en Bitfinex in februari. Zelfs een snellere en goedkopere bitcoin kan het handelsvolume op dit moment niet omhoog krijgen. En dat kunnen verschillende grote handelsplatformen beamen.

HODL

Volgens gegevens van deze exchanges lijken hun klanten er andere strategieën op na te houden. Omdat de bitcoin zo laag staat, zijn er veel beleggers die ‘hodl’en’ en de kat uit de boom kijken. Waar ze voorheen hun bitcoins verkochten om andere munten in te slaan, verwachten ze nu dat de prijs zal herstellen en hopen op ritje omhoog richting 20.000 dollar.

Een andere verklaring, die evenzeer plausibel is, kan zijn dat veel beleggers en investeerders duur hebben ingekocht en ‘vast’ zitten in hun posities. Verkopen met verlies wordt niet snel gedaan dus is het logisch dat beleggers nu meer ‘hodl’en’ dan voorheen. Als de prijs van de bitcoin opnieuw richting ‘all time high’ gaat, zal het handelsvolume wellicht opnieuw gaan toenemen.

Bronnen: Coin Telegraph

Foto: Pxhere

De meest eenvoudige en winstgevende manier om te beleggen in cryptomunten

Het Technologie Rapport biedt een unieke manier om winstgevend te beleggen in Bitcoin en andere cryptomunten. Je ontvangt een totaalpakket met:

  • Strategieën
  • Tips
  • Aanbevelingen
  • Gidsen
  • Een 24/7 professionele helpdesk
  • Een bewezen trackrecord

Begin HIER aan de meest winstgevende periode uit je leven