De Duitse autosector heeft het op dit moment lastig. Als gevolg van de handelsperikelen in de wereld loopt de winst fors terug. Daarnaast dreigde Trump aan het begin van deze week nog met nieuwe importheffingen op Europese goederen. Het is geen geheim dat Trump zijn pijlen heeft gericht op de Duitse autobranche. Zo liet hij al eerder weten dat hij liever helemaal geen Duitse auto’s meer in de VS ziet.

De Duitse autofabrikanten Daimler (moederbedrijf van Mercedes), Volkswagen en BMW werden tijdens het afgelopen jaar hard afgestraft op de financiële markten. Diverse winstwaarschuwingen wisten er toe te leiden dat beleggers hun Duitse autoaandelen dumpten. Dit jaar tappen de Duitse autofabrikanten vooralsnog uit een ander vaatje, want over 2019 zijn er mooie koerswinsten waarneembaar.

Duitse autofabrikanten voelen geen economische groei

Als we een blik werpen op de macrocijfers over de groei van het Duitse bruto binnenlands product, dan valt de conclusie te trekken dat de Duitse economie nog steeds niet in een recessie zit. Tijdens het afgelopen kwartaal wist de Duitse economie daar overigens op een haar na aan te ontsnappen. Maar, de Duitse autofabrikanten zullen dit totaal anders ervaren.

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Yardeni, is namelijk te zien dat de autoproductie op het laagste niveau zit sinds het jaar 2009. Met andere woorden voelen de Duitse autofabrikanten op dit moment niets van de economische groei.

De volgende Apple (nu nog onder $10)

We staan aan de vooravond van een nieuwe, belangrijke technologierevolutie. Dit gaat ons dagelijkse leven niet enkel compleet veranderen, ook zullen enorme fortuinen gecreëerd worden.

Je moet NU instappen. Vóór de grote massa op de nieuwste revolutie springt.

Dit aandeel is vandaag nog te koop voor minder dan 10 euro.