Vorige week kwamen er verontrustende berichten naar buiten over de Duitse economie. Voor het eerst sinds hele lange tijd werd het Duitse bruto binnenlands product op kwartaalbasis geconfronteerd met een krimp. Daarnaast vormt de handelsoorlog een grote bedreiging voor de Duitse export. En de export is behoorlijk belangrijk voor de totale Duitse economie.

Dinsdag werd bekend gemaakt dat Donald Trump overweegt om importtarieven aan Duitse auto’s op te leggen. Volgens bronnen zou het zelfs gaan over een importheffing van 25%. Als gevolg hiervan werden de Duitse autofabrikanten Daimler, BMW en Volkswagen hard afgestraft op de beursvloer.

Duitse export kan last krijgen van strengere Aziatische financiële condities

Het probleem is dat de Duitse economie nu al hinder ondervindt van het handelsbeleid van Trump. En de kans is groot dat die problemen in de nabije toekomst alleen nog maar groter gaan worden. Zo is op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Macrobond and Nordea, te zien dat de financiële condities in Azië strenger zijn geworden. En normaal gesproken betekent dat weinig goeds voor de Duitse export, want gewoonlijk lopen deze financiële condities drie maanden voor op de Duitse exportcijfers.

Samenvattend betekent dit dat de Duitse export de komende maanden mogelijk geconfronteerd wordt met nog meer tegenvallers. En mocht de Duitse export nog verder inzakken, dan zal dit zonder twijfel effect hebben op de groei van het Duitse bbp.

Eenvoudig gebruik maken van de krachtigste CRYPTO-beleggingstools

CopyCoin helpt beleggers eenvoudiger te beleggen in crypto currencies. De tools helpen u zowel passief als actief te handelen. Ook als u een beginnend crypto currency belegger bent, kunt u met CopyCoin uit de voeten.

Ontdek CopyCoin (Het is GRATIS)