De Duitse industrie heeft het bijzonder zwaar gehad de afgelopen maanden, maar nu lijkt er licht te zijn aan het einde van de tunnel. In de maand april daalden de activiteiten met 17,5 procent. Maar in de maand mei was er een herstel van 7,8 procent. Men verwacht dat de maanden juni en juli opnieuw positief zullen zijn. Dat zou betekenen dat Europa’s grootste economie aardig aan het herstellen is.

De hele wereld heeft moeilijk met COVID-19 en de daarmee gepaard gaande lockdowns. Ook Europa’s beste leerling van de klas heeft de afgelopen maanden gekreund onder het virus. De Duitse industrie kende in de maand april een krimp van maar liefst 17,5 procent.

Maar niet gevreesd, Duitsland zit in herstelmodus want de industrie groeide een maand later alweer met 7,8 procent. Dit is echter wel 2,2 procent lager dan analisten hadden voorspeld maar alsnog is de negatieve trend goed omgebogen. Hoewel het eigenlijk veel beter kan.

Verbetering in zicht

Ten opzichte van mei vorig jaar, liggen de industriële activiteiten nog 19 procent lager. Men verwacht dat het cijfer voor de maand juni hoger zal zijn dan de maand mei. De cijfers zijn uiteraard niet goed maar gezien de situatie, mogen we tevreden zijn dat er herstel is.

De Duitse overheid heeft zijn groeivoorspelling voor dit jaar gewijzigd naar een economische krimp van 6,3 procent, de zwaarste recessie sinds de tweede wereldoorlog. Maar toch zijn bedrijven en ondernemers optimistisch, uit een onderzoek blijkt dat zij verwachten dat de situatie de komende drie maanden flink zal verbeteren.

Bronnen: CNBC

Foto: Geralt – Pixabay

Blijf dagelijks op de hoogte van het belangrijkste crypto- en beursnieuws

Bijna 10.000 beleggers krijgen iedere dag het belangrijkste nieuws van de financiële markten in hun mailbox. Het is onmisbaar instrument voor iedere belegger. Wil jij ook op de hoogte blijven en beleggen als een professional? Schrijf je gratis in op de Slim Beleggen Daily. Schrijf hier gratis in >>