De meeste aandelen wisten tijdens de voorbijgaande maanden goede zaken te doen. Sommige aandelen wisten zelfs weer te stijgen naar nieuwe recordkoersen. Toch zijn er ook nog genoeg sectoren op te noemen die het nog steeds erg zwaar hebben. En mogelijk is de tijd rijp om terug te keren naar die zwaar afgestrafte sectoren.

Al jarenlang geven beleggers de voorkeur aan de zogenoemde ‘groeiaandelen’. In dit geval gaat het veelal om bedrijven die een sterke jaarlijkse omzetgroei weten te realiseren. Voorbeelden van dit soort bedrijven zijn Tesla, Amazon en Facebook. De interesse in deze groeiaandelen is wel ten koste gegaan van andere aandelen.

Moeten we bank- en energieaandelen aan de portefeuille toevoegen?

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Bank of America, is te zien dat energie- en bankaandelen al langer dan 10 jaar minder goed weten te presteren dan de zogenoemde ‘groeiaandelen’. Het belang van de laatstgenoemde categorie aandelen in de totale Wereldindex is gegroeid naar 55%. Alleen in het jaar 2000 was er sprake van een hoger percentage (58%).

Voor beleggers is het echter te hopen dat het deze keer iets beter afloopt. Tijdens het jaar 2000 wisten de aandelenmarkten immers een stevige top neer te zetten. En veel van die ‘groeiaandelen’ moesten tijdens de jaren daarna met de staart tussen de benen het beursspeelveld verlaten. En dat was precies de fase waarin de zwaar afgestrafte sectoren hun gram wisten te halen.

Is dit hét ultieme moment om terug te keren naar de energie- en bankensector?

De volgende sector die 1.000% of meer kan stijgen

Dit lijkt verdacht veel op een perfect storm. In de komende 2 jaar, zijn er gewoon teveel uraniumpartijen die belang hebben bij een hogere prijs. En met deze kleine markt, geven wij geen enkele producent ongelijk. Dit kan een explosieve markt worden waarbij beurskoersen die 1.000% of meer stijgen geen uitzondering vormen.

Ontdek hier de Grondstoffen Rapport URANIUM SPECIAL met 3 Uranium Kooptips