Een Duits parlementslid, Joana Cotar, heeft felle kritiek geuit op de beslissing van de regering om bitcoin “overhaast” te verkopen. Ze roept op tot een meer doordachte aanpak en benadrukt het belang van een strategische reserve.

Tegelijkertijd wordt bitcoin momenteel verhandeld tegen $55.687, met een daling sinds de overdrachten begonnen. In de volgende grafiek zien we het koersverloop van Bitcoin:

“Bitcoin biedt kansen voor diversificatie”

Cotar noemde het “niet verstandig” en “contraproductief”, en plant een evenement over “Bitcoin Strategieën” voor Nationale Staten.

Ze voegde een brief toe aan premier Kretschmer waarin ze dringend verzocht de verkoop van staatsbitcoins te staken. Cotar, vindt dat Duitsland in plaats van verkopen, bitcoin zou moeten behouden als een strategische reservevaluta.

Cotar zei:

Bitcoin biedt kansen voor diversificatie van overheidsbezit en kan bescherming bieden tegen inflatie.

Het parlementslid benadrukte dat een helder juridisch kader voor bitcoin essentieel is voor Duitslands zelfstandigheid en economische vooruitgang. Ook draagt dit volgens haar bij aan technologische en financiële ontwikkelingen.

De Duitse regering heeft onlangs 3.000 BTC naar verschillende crypto-beurzen gestuurd. Dit maakt deel uit van een grotere overdracht na de inbeslagname eerder dit jaar.

 

Bron: The Block
Foto: iStock