Tijdens de afgelopen weken is de Duitse economie meermaals negatief in het nieuws verschenen. De motor van de Europese economie heeft overduidelijk last van de handelsspanningen in de wereld. In het bijzonder wordt de Duitse productiesector hard geraakt. En dat wist te leiden tot een algehele groeivertraging bij de Duitse economie. Toch blijven de werkloosheidscijfers er bijzonder goed uitzien.

Al vijf jaar lang is er sprake van een sterk dalende trend als het gaat om het aantal Duitsers dat zonder werk zit. Tijdens de afgelopen maand is het aantal werklozen verder gedaald met 21.000. Op dit moment zitten nog ‘slechts’ 2,236 miljoen Duitsers zonder werk.

Groeivertraging heeft nog geen effect op Duitse arbeidsmarkt

Op de bovenstaande staafgrafiek, afkomstig van Bloomberg, is de dalende trend bij het aantal werklozen in kaart gebracht. Het werkloosheidscijfer bleef onveranderd op 5%. Dit is een historisch laag niveau.

Volgens economen suggereert het Duitse banenrapport dat de groeivertraging binnen de Duitse economie vooralsnog geen effect heeft op de arbeidssector. De Duitse centrale bank, de Bundesbank, liet al eerder weten dat het zich geen zorgen maakt over de tegenvallende macrocijfers. Volgens de Bundesbank laten de belangrijkste graadmeters van de economie nog steeds zien dat er geen reden voor angst is. En het banenrapport onderstreept vooralsnog deze gedachte.

Blijf dagelijks op de hoogte van het belangrijkste crypto- en beursnieuws

Bijna 10.000 beleggers krijgen iedere dag het belangrijkste nieuws van de financiële markten in hun mailbox. Het is onmisbaar instrument voor iedere belegger. Wil jij ook op de hoogte blijven en beleggen als een professional? Schrijf je gratis in op de Slim Beleggen Daily. Schrijf hier gratis in >>