Donald Trump wist vorige week maandag te zorgen voor een dalende olieprijs. Zo liet de president van de VS via Twitter weten dat de OPEC rustig aan moet doen met het verlagen van de olieproductie. Volgens de president is een stijgende olieprijs een bedreiging voor de groei van de wereldeconomie. Trump vergeet echter dat een stijgende olieprijs goed nieuws kan betekenen voor Wall Street.

Sinds het begin van dit jaar is de olieprijs al met meer dan 25% in waarde gestegen. Overigens was deze stijging ook wel hard nodig, want tijdens de laatste maanden van 2018 kelderde de olieprijs in waarde. De stijging van dit jaar is hoofdzakelijk te danken aan de aanvullende maatregelen die de OPEC genomen heeft om de olieproductie verder te verlagen.

Dalende olieprijs kan einde maken aan rally op de beursvloer

Trump is alleen niet bepaald gecharmeerd van de genomen maatregelen van de organisatie van olielanden. Volgens de president is de wereldeconomie op dit moment te fragiel om een hogere olieprijs te kunnen doorstaan. Met deze woorden wist Trump vorige week maandag te zorgen voor een dalende olieprijs.

Trump moet echter niet vergeten dat Wall Street ook gebaat is bij een stijgende olieprijs. Zo was er tijdens het afgelopen jaar sprake van een sterke correlatie tussen de Dow Jones index en de olieprijs. Mocht de olieprijs dus verder onder druk komen te staan, dan kan dat ook negatieve gevolgen gaan hebben voor de beurskoersen. En aangezien Trump zijn lot aan de beurs verbonden heeft, lijkt dat niet bepaald een gunstig scenario te zijn.