De Duitse economie heeft het moeilijk en heeft nood aan meer financiële zuurstof. Dat is de Duitse overheid niet ontgaan en zal daarom extra maatregelen gaan nemen om bedrijven en consumenten een duwtje in de rug te geven. Vooral hotels, restaurants en mensen die deeltijds werken gaan extra ondersteund worden in deze moeilijke coronatijden.

Kleine tot middelgrote bedrijven kreunen onder de harde maatregelen ter preventie van de verspreiding van COVID-19. Dehoga, de associatie die deze bedrijven vertegenwoordigt, heeft laten weten dat zo een 70.000 restaurants en hotels moeite hebben om het hoofd boven water te houden vermits er reeds meer dan 10 miljoen euro verloren is gegaan door COVID-19.

Minister van Economie Peter Altmaier gaat akkoord met Dehoga en heeft laten weten om deze sector de nodige financiële steun te geven op korte termijn. In deze sector zijn meer dan 223.000 mensen tewerkgesteld, het zou een zonde zijn mochten deze banen wegvallen.

It is clear that we will need additional help to prevent a large part of these companies giving up and disappearing from the market.

Een maatregel zou kunnen zijn om de belastingen voor deze industrie tijdelijk te verlagen of bijvoorbeeld investeringen voor innovatie te subsidiëren. Het aantal bestemming in Duitsland lijkt stilaan af te nemen. Andere politici gaan ermee akkoord dat de Duitse economie stelselmatig en rustig moet heropstarten om nieuwe besmettingspieken te voorkomen.

Er wordt ook nagedacht om consumenten een financieel steuntje te geven zodat de koopkracht niet wordt aangetast. Het is van groot belang om de Europese groeimotor draaiende te houden om een schadelijke recessie te vermijden en een nieuwe eurocrisis te vermijden.

Bronnen: CNBC

Foto: Betexion – Pixabay

Blijf dagelijks op de hoogte van het belangrijkste crypto- en beursnieuws

Bijna 10.000 beleggers krijgen iedere dag het belangrijkste nieuws van de financiële markten in hun mailbox. Het is onmisbaar instrument voor iedere belegger. Wil jij ook op de hoogte blijven en beleggen als een professional? Schrijf je gratis in op de Slim Beleggen Daily. Schrijf hier gratis in >>