Tijdens de afgelopen weken wisten de meeste beurzen goede zaken te doen. Steeds meer beleggers lijken terug te keren naar de financiële markten. Helemaal nu duidelijk is geworden dat de centrale banken er alles aan zullen doen om een harde val van de wereldeconomie te voorkomen. Het investeringsbedrag van de hedgefondsen wist tijdens de afgelopen week zelfs te stijgen naar het hoogste niveau sinds het jaar 2009.

De geschiedenis wijst uit dat beleggers er vaak verstandig aan doen om de handelsbeslissingen van de hedgefondsen in de gaten te houden. Zij worden ook wel betiteld als het ‘slimme geld’. In het verleden wisten de beurzen vaak een stevige bodem neer te zetten nadat het ‘slimme geld’ volop geld investeerde in de aandelenmarkten.

Hedgefondsen zetten vol in op een verdere beursstijging

Ook vandaag de dag zetten hedgefondsen vol in op een verdere beursdaling. Zo is op de bovenstaande grafiek, afkomstig van SentimenTrader, te zien dat het totale investeringsbedrag van de hedgefondsen is gestegen naar het hoogste niveau sinds het jaar 2009. Dat betekent dus dat de stier op dit moment niet alleen een duwtje in de rug krijgt van de centrale banken, maar ook van het ‘slimme geld’.

Beleggers lijken er deze keer opnieuw verstandig aan te doen om de handelsacties van de hedgefondsen nauwlettend in de gaten te houden.

3 goedkoopste aandelen voor 2020

Deze bedrijven hebben alles in huis om de toppers van 2020 te worden. Download hier jouw gratis gids: De goedkoopste aandelen voor 2020