Voor het eerst in 21 jaar stijgen de Duitse goudreserves. Zo kocht de Duitse Bundesbank in september 900.000 ounces goud. Dat brengt de goudreserves van de Duitse nationale bank op 108,34 miljoen ounces.

Duitsland is een van de landen met de meeste goudreserves. Zelfs de op een na grootste ter wereld, als we de journalist Holger Zschaepitz mogen geloven. Maar tegelijkertijd neemt de voorraad goud al jaren af. Eigenlijk sinds de vereniging van Oost- en West-Duitsland dalen de goudbezittingen van de Bundesbank.

Jeroen Blokland deelde een grafiek op twitter, waarin de goudreserves van de Duisters te zien zijn. Al 21 jaar een dalende trend, tot deze september.

Geen aandacht in media

Veel centrale banken in de wereld kopen goud. Bijvoorbeeld Turkije die in september 1 miljoen ounces goud kocht. De aankopen van deze centrale banken worden vaak in de media belicht. Alleen dat was bij de recente aankoop van de Duitsland niet het geval.

De goudaankoop van Duitsland werd slechts belicht in de Bloomberg terminal. Dat is een betaalde versie van het mediaplatform Bloomberg, waar abonnees toegang hebben tot exclusieve data. Data hier is dus niet toegankelijk tot het brede publiek.

ZeroHedge deelde echter een afbeelding van het nieuwsbericht met daarin de Duitse goudaankoop.

Volgens het mediaplatform zouden de recente Duitse goudaankoop een teken van zorg zijn over de nieuwe voorzitter van de Europese Centrale Bank Christine Lagarde.

Bron: ZeroHedge

Foto: iStock

De goudmijnsector staat nog altijd 60% onder hun piek

Terwijl de meeste activa zoals traditionele aandelen of obligaties dicht of nabij hun hoogste niveau ooit staan, blijven goudmijnaandelen naar historisch maatstaven bijzonder goedkoop. Wie op zoek is naar een contraire belegging, kan goudmijnaandelen niet langer negeren.

Het beste moet namelijk nog komen!

U leest hier waarom goudmijnaandelen gemakkelijk kunnen verdubbelen!