Naar schatting zit er zo’n €250 miljoen Ether, de betaalmunt van het 2e grootste cryptoplatform Ethereum, geblokkeerd in een digitale wallet waar niemand nog toegang toe heeft. Een ontwikkelaar wiste een verkeerde code waardoor alle Ethers opgesloten zitten.

Het gaat over Multi-sig wallets van Parity Technologies. Deze wallets zijn bijzonder populair omdat ze extra veilig zouden moeten zijn. Deze wallets bevatten veel geld omdat meerdere personen de autorisatie moeten geven om het geld vrij te geven. Ze worden dan ook vaak gebruikt bij de populaire ICO’s.

Parity Technologies had eerder al een bug moeten oplossen nadat er $32 miljoen aan Ether was gestolen uit een Multi-Sig wallet. Maar in de nieuwe code ontdekte “Devops199” een nieuwe kwetsbaarheid. Daardoor kon Devops199 de ‘enige’ eigenaar worden van alle wallets die gecreëerd werden sinds 20 juli.

Beginnen beleggen in Bitcoin en andere cryptomunten

Devops199 wiste daarop een code waardoor alle wallets geblokkeerd geraakten en niemand nog toegang kreeg tot de beschikbare Ethers. Technisch gezien zijn de Ethers dus niet verdwenen of gestolen, maar niemand kan er op dit moment aan.

Het is niet duidelijk hoeveel geld er exact geblokkeerd is op dit moment, maar Parity Technologies is goed voor 20% van het Ethereum netwerk. Experts schatten dat tussen $100 miljoen en $300 miljoen Ether, of zo’n 250 miljoen euro, Ether geblokkeerd zit.

Eenvoudig Bitcoin en Cryptomunten EXTRA beveiligen? Lees HIER onze gratis gids >>

Parity Technologies evalueert de situatie en stelt alles in het werk om dit probleem zo snel mogelijk op te lossen. In tegenstelling tot de meeste andere altcoins, moest Ethereum na dit bericht wat terrein prijsgeven.

Bron: MarketWatch

Foto Credit: iStock

Blijf op de hoogte van alle beurs- en cryptonieuws via de Slim Beleggen Daily. Schrijf hier gratis in >>