De wereldeconomie wordt dit jaar geconfronteerd met een historische krimp. De coronacrisis is overal in de wereld goed voelbaar. Toch rekenen de meeste economen op een krachtig economisch herstel in 2021. En dat kan goed nieuws betekenen voor de grondstoffen.

Sinds de bodem van maart zitten de wereldwijde aandelenmarkten al in de lift. Niet alleen aandelen weten goede zaken te doen, ook diverse grondstoffen wisten exponentieel in waarde te stijgen. Denk bijvoorbeeld maar aan de enorme prijsstijging die heeft plaatsgevonden bij het timmerhout.

Deze index kan profiteren van een economische opleving

Uit onderzoek van Nautilus Investment Research blijkt dat de Raw Industrials Index op dit moment wel erg interessant voor een belegging is. Deze index bestaat uit 22 basisgoederen waarvan wordt aangenomen dat de deze grondstoffen tot de eersten behoren die worden beïnvloed door de economische omstandigheden. Bij een herstellende economie weten deze grondstoffen vaak goede zaken te doen.

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Nautilus Investment Research, is te zien dat de Raw Industrials Index tijdens de afgelopen weken met meer dan 10% wist op te veren, terwijl het daarvoor nog geconfronteerd werd met een daling van meer dan 20%. Uit onderzoek blijkt dat de Raw Industrials Index na een dergelijke herstelbeweging vaak de maanden daarna ook goede zaken weet te doen. Tijdens alle voorgaande 6 keren noteerde deze index 6 maanden, 9 maanden, één jaar en twee jaar later hoger. De gemiddelde stijging bedraagt respectievelijk 9%, 16%, 18% en 26%.

Wie vandaag laag wil kopen, moet NU in grondstoffen zitten.

Contrair beleggen is vandaag beleggen in grondstofaandelen. Dit onderdeel wordt door de massa uitgespuwd met uitzonderlijke lage waarderingen tot gevolg. De rally in goudmijnaandelen gemist? Of wil je het nog eens overdoen? Lees dan snel verder >>