Sinds de zomer zitten de wereldwijde beurzen al in de lift. Tijdens de afgelopen weken is de beursrally zelfs in een hogere versnelling terecht gekomen. Eigenlijk is er al maanden geen sprake meer geweest van een noemenswaardige beurscorrectie. Toch kan een dergelijke correctie binnen afzienbare tijd gaan komen.

Op dit moment zijn er maar weinig beleggers te vinden die durven te speculeren op een beursdaling. En dat is ook niet verwonderlijk, want de financiële markten weten het al maanden goed te doen. En als gevolg daarvan hebben heel wat ‘shorters’ de markt verlaten. De stier lijkt soms wel onverslaanbaar te zijn.

Amerikaanse indices naderen belangrijke technische weerstandszones

Toch moeten beleggers proberen om altijd rationeel te blijven. Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van The Lyons Share, is te zien dat de S&P 500 index een belangrijk technisch plafond bereikt heeft. Vanaf de top van 2018 gerekend is er een Fibonacci-lijn getrokken naar de bodem van 2018. En hieruit volgt een technische weerstand van het belangrijke 161.8% Fibonacci-niveau. En volgens diverse technische analisten moeten beleggers daarom rekening houden met een beurscorrectie. Fibonacci staat namelijk binnen de technische wereld bekend als een belangrijk instrument om steun- en weerstandszones mee aan te merken.

Overigens heeft niet alleen de S&P 500 index dit belangrijke technische plafond bereikt. Op de bovenstaande grafiek is te zien dat ook de Nasdaq Composite index deze belangrijke weerstandszone genaderd is.

Worden de beurzen binnenkort geconfronteerd met de eerste beurscorrectie van het jaar?

Vrees jij ook een nieuwe aandelencrash?

De beurs stijgt al ruim 8 jaar! Daarmee nadert het einde van de huidige cyclus nu met rasse schreden. Een crash van de aandelenmarkt dringt zich op. Slimme beleggers nemen nu actie, voor het te laat is.

Ontvang HIER jouw gratis exemplaar van het Crash Kompas (een must voor iedere belegger die geld wil verdienen tijdens de volgende aandelencrash)